placeholder 960
Het Atomium

HET SYMBOOL VAN BRUSSEL EN VAN BELGIË

Het Atomium, dat tussen 2004 en 2006 met groot nationaal enthousiasme werd gerenoveerd, is met meer dan 600.000 bezoekers per jaar de meest bezochte toeristische trekpleister van de Europese hoofdstad. Het bouwwerk dat Expo 58, waarvan het het vlaggenschipgebouw was, niet zou overleven, is thans een kunstcentrum en hèt internationale symbool van Brussel en België.

Het Atomium

EEN PLEK VOOR TENTOONSTELLINGEN

Naast zijn erfgoedwaarde heeft het Atomium ook belang als trefpunt voor cultuur. Meer dan de helft van het parcours is gewijd aan tentoonstellingen met thema's rond België en de digitale kunst.

Het Atomium

PODCAST

A podcast that introduces you to witnesses for whom Expo 58 is not just a page in the history books but a chapter of their own personal story.

Het Atomium

EEN PLEK VAN ONTDEKKINGEN

Onze afdeling culturele en pedagogische ontwikkelingen heeft een hele reeks ondersteuning uitgewerkt om zowel jong als iets minder jong te laten genieten en hun ervaring in het Atomium te maximaliseren.

Het Atomium

EEN STERK, ATYPISCH EN UNIVERSEEL IMAGO OM UW MERK TE VERSTERKEN

Vanwege zijn wereldwijd unieke structuur, zijn emblematische karakter en zijn uitgesproken futuristische uiterlijk geniet het Atomium internationale erkenning op institutioneel, cultureel en artistiek vlak. Dit sterke merkimago biedt u talloze samenwerkingsmogelijkheden, gaande van het huren van een deel van het gebouw tot co-branding en het maken van filmopnames.