KINDERBOL

Een pedagogisch stedelijk concept.


Voorstelling

De Kinderbol werd ontwikkeld en ingericht als antwoord op de wens van het Atomium om een pedagogisch project tot stand te brengen rond het potentieel en de eigenschappen van het bouwwerk maar ook de geschiedenis en symbolische waarde ervan.

Het project nodigt kinderen uit om een nacht in het Atomium door te brengen, om een uitzicht over Brussel te ontdekken vanaf het panorama en om van deze plaats ook gebruik te maken om andere emblematische plaatsen in Brussel te bezoeken.

Het verlangen om het pedagogisch stedelijk concept vanaf het Atomium in de verf te zetten, steunt op de vaststelling dat steden vandaag de dag een belangrijke pijler vormen van de maatschappij. Die bekende en tegelijk ook onrustwekkende omgeving is voor kinderen ongetwijfeld een factor van integratie en ontwikkeling.


Informatie

Na 15 jaar magische en onvergetelijke momenten voor kinderen uit heel Belgiƫ en hun leerkrachten in de Kinderbol, is dit jaar 2021 het laatste. Eind december 2021 sluit de Kinderbol definitief zijn deuren.

De Kinderbol wordt omgetoverd tot een tentoonstellingsruimte zodat die voor al onze bezoekers van het Atomium toegankelijk is !

We nodigen leerlingen en leerkrachten uit om hun herinneringen van de Kinderbol van 2006 tot 2021 te delen via de Facebook van het Atomium of via e-mail naar info@atomium.be.Zie ookContactpersoon 

Beverley Glineur
Kinderbol en pedagogische activiteiten (informatie en reservatie)
beverleyglineuratomiumbe / +32 (0)2 475 47 70