Defoort & Da Costa Quartet

Jazz concert bij het Atomium

Gecureerd door Thomas Champagne

12/11/2022


DEFOORT - DA COSTA QUARTET

Bart Defoort Tenor Sax

Victor Da Costa Gitaar

Victor Foulon Contrabas

Armando Luongo Drums


Het Atomium nodigt jullie uit om zijn "Atomium Jazz"-concerten te komen ontdekken in de prachtige zaal Ilya Prigogine, een zijdelingse bol met een adembenemend uitzicht op Brussel! Deze derde editie zal worden uitgevoerd door de groep «Defoort & Da Costa Quartet ».


Bart Defoort en Victor Da Costa spelen al sinds 20 jaar heel regelmatig samen. Met hun quartet brengen zij een mix van persoonlijke arrangementen van “pareltjes” uit het rijke jazzrepertoire aangevuld door hun eigen composities. De sfeer van het gouden tijdperk van de “bop” en de “modale” jazz uit de jaren ’50-’60 is nooit ver weg, zonder daarbij te vervallen in een vorm van nostalgie. Samen met Victor Foulon en Armando Luongo, één van de beste ritmesecties van de nieuwe generatie jazzmuzikanten, vormen ze sedert 2018 een hecht quartet, met een heel eigen warme, swingende en opwindende sound. De muzikale interactie en communicatie tussen deze 4 topmuzikanten verloopt op een heel creatieve en natuurlijke manier…. Een groot plezier om naar te luisteren en te beleven.


BART DEFOORT

Heel actief in de Jazzscene sedert begin de jaren ’90. Hij bracht 5 CD’s uit onder eigen naam, en speelde met zijn eigen groepen op de belangrijkste Belgische Jazzfestivals (Middelheim, Gent Jazz, Jazz à Liège, Gaume). Hij is lid van het Brussels Jazz Orchestra sedert het ontstaan in 1993 van dit ondertussen wereldbefaamde orkest. Ondertussen zijn er meer dan 20 CD’s, vele samenwerkingen met talvan Jazz-“giganten” en tientallen concerten in Europa, de USA, en Zuid-Afrika. Zijn speelstijl wordt gekenmerkt door een duidelijke, warm-heldere sound en een melodische taal die is geïnspireerd door Charlie Parker, Dexter Gordon, John Coltrane, Sonny Rollins, Hank Mobley en vele anderen… Hij is Docent Jazz-Sax aan het KASK, het conservatorium in Gent.


VICTOR DA COSTA (Brazilië)

Nam verschillende CD’s op onder eigen naam en met de groep “Caçamba”. Hij werkte ook samen met tientallen muzikanten waaronder Philip Catherine, Steve Houben en Mimi Verderame. Zijn speelstijl wordt gekenmerkt door een prachtige Jazzgitaar-Sound, en een zeer fluide, melodische speelstijl, geïnspireerd door de vele “groten” als Jim Hall , Wes Montgomery, Jimmy Raney of Tal Farlow. Hij is Docent aan het Brusselse conservatorium.


Sluit het concert af met een drankje, een bar zal beschikbaar zijn in de panoramische sfeer met een adembenemend uitzicht over heel Brussel!


Binnenkort meer info. Wees de eerste die het weet, schrijf je in op onze nieuwsbriefTICKETS


Praktische informatie

Locatie

Atomiumplein 1 - 1020 Brussel, Belgie


Datum van het event

12.11.22


Tiijd

19:30 - 20:45 (concert) | 21:00 (optioneel diner)Tarieven

Concert : 30 € 

Concert en diner in de restaurant van het Atomium : 75€ (3 gangen + glas champagne inbegrepen)


Also see