View from my window

Een fototentoonstelling die de beleving toont van hoe wereldbeelden verbonden worden in tijden van isolatie.

Tijdelijke tentoonstelling op meerdere niveaus

24/03/2022 - 28/05/2023


De Facebookgroep met 3 miljoen leden View from my window werd in maart 2020 opgestart door Barbara Duriau en verzamelt de uitzichten en getuigenissen, zowel intiem als collectief, van mensen in lockdown over de hele wereld. Het Atomium brengt vanaf 24 maart de tijdelijke tentoonstelling View from my window een selectie samen van meer dan 400 foto's uit de honderdduizenden beelden van deze Belgische success story met wereldwijde uitstraling.

Van New York tot Moskou over Brussel, Sao Paulo of Darjeeling... Elke dag nemen de leden van deze wereldwijde 2.0 community een foto en delen ze hun zicht.

De tentoonstelling "View from my window" vertaalt een menselijke ervaring en biedt een gevoelige en poëtische duik in de intimiteit van allen die deze zo bijzondere gebeurtenis hebben meegemaakt. De tentoonstelling die bestaat uit audiovisuele installaties, afdrukken, webcams en timelapses geeft een speelse toets aan het bezoek. Sober of adembenemend, elke foto wordt vergezeld van een eenvoudige legende of een krachtig levensverhaal.

Met deze tentoonstelling is het Atomium verheugd haar ruimtes en haar uitzonderlijke uitzicht op de Belgische hoofdstad, de bakermat van Europa, ter beschikking te stellen aan een tentoonstelling gebaseerd op een menselijke ervaring en ontworpen als een krachtige uitnodiging om te delen en te reizen.

Wanneer een deur zich sluit, gaan veel ramen open!


Praktische informatie

Locatie

Deze tentoonstelling vindt plaats in de Expo Sphere. 

(Toegankelijk via trappen en roltrappen)


Datum

Vanaf 24.03.22


Openingsuren

10 u – 18 u (laatste toegang om 17u30)


Tarieven

De toegang tot de tijdelijke tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket van het Atomium en in het parcours van de geschiedenis van het monument. Bijgevolg moet er niet extra betaald worden.


Zie ook