Deel van de trilogie-expo Galaxy 58 georganiseerd in het kader van de 60ste verjaardag van het Atomium.

Tijdelijke tentoonstelling op een niveau / tijdelijke tentoonstellingsbol (niveau 5)

>>> 23.03.2018 - 20.01.2019

Talrijke documenten, video’s, foto’s,  voorwerpen en kostuums, waarvan een groot deel nog nooit gepubliceerd werd : deze uitbreiding van de permanente tentoonstelling is meer gewijd aan de mensen die deel uitmaakten van de Expo 58 en de ervaringen van toen. 

 

Op 17 april 1958 opent Brussel de poorten van Expo 58. En hoewel deze tentoonstelling vandaag de weerspiegeling kan lijken van een verdwenen België, kan het belang van dit evenement, met zijn humanistische en encyclopedische dimensie, niet worden overschat.

 

Op de site van de Heizelvlakte bevinden zich meer dan 110 paviljoenen die de mondiale cultuur in één plek trachten samen te brengen. De stijlen van deze paviljoenen variëren van architecturale krachttoeren tot meer traditionele stijlen. Een van de constructies die de meeste aandacht krijgen, is het Atomium, symbool van Expo 58 en algauw van Brussel, embleem van de Wetenschappen die de Mensheid dienen, en een bouwwerk dat de ambitie van de tentoonstelling onderstreept – Balans van de wereld voor een menselijkere wereld. Gedurende bijna 200 dagen struinen ongeveer 42 miljoen personen door de site van Expo 58 die elke dag tienduizenden bezoekers ontvangt afkomstig uit meer dan veertig landen.

 

Voor de Belgische families is het bezoek aan de tentoonstelling een ervaring die grote indruk maakt. Sommigen ontdekken er de wereld en zijn culturen dankzij de buitenlandse paviljoenen, anderen komen gewoon flaneren of komen met die bedoeling terug, maar allen herinneren ze zich de imposante tentoonstelling die een ijkpunt in het Belgisch collectief geheugen is geworden.

 

Behalve het Atomium willen de bezoekers zo snel mogelijk de modeshows in het Amerikaans paviljoen ontdekken, of de replica van de Spoetnik, in het paviljoen van de grote rivaal, de Sovjet-Unie. De bezoeker kan ook rondwandelen in Vrolijk België, een pittoresk, geanimeerd dorp met een mix van traditionele huizen in alle Belgische stijlen. Een pretpark, een zeventigtal restaurants, een kerk die huwelijken inzegent, een stoeltjeslift, een motel en nog zoveel activiteiten zorgen voor een totale, ongeziene en gevarieerde ervaring die bij de bezoekers een onuitwisbare herinnering nalaat aan deze tijd van optimisme en vertrouwen in de toekomst.

 

 

 

Media 

 

 

Praktische informatie

 

 

Deze tentoonstelling vindt plaats op de niveau 5 van het Atomium (tijdelijke tentoonstellingsbol).

>>> van 23 maart 2018 tem 20 januari 2019

 

Openingsuren

Elke dag, van 10u tot 18u (sluiting kassa om 17u30)

 

Tarieven

De toegang tot de tijdelijke tentoonstelling maakt deel uit van het bezoek aan het Atomium en bijgevolg moet er niet extra betaald te worden.

> zie tarieven van het Atomium

 

Groepen [≥20 personen]
Voor groepen van meer dan 20 personen vragen we minstens drie weken op voorhand te reserveren, ongeacht of het om een geleid bezoek gaat.
> Rukiye Yildiz / rukiye yildiz atomium be / +32 (0)2 475 47 67
 
Geleide bezoeken
Geleide bezoeken (groepen van 1 tot 25 personen) worden dagelijks georganiseerd, maar enkel na reservatie.
> online formulier

 

Hoe ons te bereiken

> verschillende formules, evenals gecombineerde formules (transport / toegang) maken u de weg naar het atomium heel gemakkelijk.

 

Pers

 

 

Foto's: de pers en de media worden vriendelijk uitgenodigd om een mail te sturen naar onze communicatiedienst om een login en wachtwoord te bekomen om de foto’s van deze pagina te kunnen downloaden in hoge resolutie [WeTransfer].

 

Persdossier: hier downloaden.

 

Contacts

> pers: Yvonne Boodts / yvonne boodts atomium be / +32 (0)2 475 47 78

> persbureau: info caracascom com / +32 (0)495 22 07 92

> projectcoördinator: Arnaud Bozzini / arnaud.bozzini@atomium.be

 

 

Bereid uw bezoek voor

 

 

 


 

  • Download de applicatie op uw smartphone [bezoek met commentaar]: www.cloudguide.me/atomium
  • Download hier de algemene voorstellingsbrochure van het Atomium - seizoen 2018 [ook beschikbaar : ES - IT - PT - RU]
  • Download hier de folder met de tijdelijke tentoonstellingen van het ADAM - Brussels Design Museum [seizoen 2018] 
  • Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]
  • Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
NL . FR . EN