Profiteer maximaal van uw bezoek aan Brussel


Onder geliefden, met het hele gezin of met vrienden? Laat u verrassen door de hoofdstad met de vele gezichten. In de omgeving van het Atomium kunt u heel wat leuke plekjes ontdekken. We zetten onze partners op een rijtje zodat u uw reis optimaal kan voorbereiden.

 

 

Informatie & onthaal voor toeristen in Brussel

 

 

De Brussels Card?

 

De Brussels Card, uw sleutel om de stad te ontdekken. 
 
Geniet van:
 • vrije toegang tot 31 Brusselse musea, waaronder alle hightlights,
 • kortingen bij toeristische attracties en rondleidingen,
 • kortingen in museumrestaurants, bars en clubs,
 • kortingen bij Brusselse handelszaken,
 • gratis gebruik van de Hop on Hop off bussen (enkel bij een “Brussels Card + Hop on Hop off”) 

 

 

Tarieven

 • Brussels Card 24u: €22
 • Brussels Card 48u: €30
 • Brussels Card 72u: €38
 • Brussels Card 24u + Hop on Hop off bus: €34
 • Brussels Card 48u + Hop on Hop off bus: €46
 • Brussels Card 72u + Hop on Hop off bus: €58

 

 

 

 

 

 

Diensten voor Toerisme te Brussel

 

Toerisme Vlaanderen (Bureau voor Toerisme van de Vlaamse Gemeenschap van België)

Visit Brussels (Bureau voor Toerisme van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest)

WBT (Toerisme Wallonië - Brussel) 

 

 

Online agenda

 

Agenda.be : De officiële cultuuragenda van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

 

 

 

Toeristische Attracties en Musea van België

 

Een attractie voor elke dag van het jaar!

België vloeit over van ideeën voor uitstappen voor het hele gezin: men heeft een ongelofelijke keuze en een uitzonderlijke diversiteit. In onze 10 provincies tellen we bijna 365 toeristische attracties en musea, die u het hele jaar door ontspanning bezorgen.

Er is aanbod voor iedereen en voor elke smaak. De kinderen kunnen hun hartje ophalen in de attractieparken, de dierenparken en de dierentuinen. Of tijdens een leuk boottochtje. Sportieve mensen zullen de voorkeur geven aan de talrijke recreatiedomeinen of aan watergenoegens. En cultuurminnaars kunnen terecht in onze musea, in onze kunststeden en bij historische gebouwen en monumenten.

>>> info : 365.be

Transport

 Om door Brussel te rijden, denkt u het best aan de MIVB (metro - tram - bus). De beste oplossing om op een milieuvriendelijke wijze door de stad te reizen.
>>> info : www.mivb.be

 

 

 

 

 

Zin om de mooiste hoekjes van de hoofdstad te ontdekken, van noord tot zuid en van oost tot west zonder de weg te verliezen? Heel eenvoudig: maak gebruik van de toeristische bussen van Open-Tours. Stap op en af waar u wenst, ontdek een wijk op uw eigen tempo en stap opnieuw op om naar de volgende wijk te rijden.

Kortingen voor het Atomium op vertoon van een Open-Tours-ticket.

>>> info : www.citysightseeingbrussel.be

 


Naar het Atomium en Mini-Europa met de B-Dagtrip van de NMBS (trein).
De NMBS biedt u verscheidene erg voordelige all-informules om het Atomium en Mini-Europa samen te bezoeken: Individuele B-Dagtrip en B-Dagtrip voor groepen en all-informule voor schoolgroepen..
>>> info : www.b-dagtrips.be

 

 

 

 

 

 

Ga met je hele gezin op schattenjacht in Brussel. Wij hebben drie zoektochten voor jullie in petto. Spelenderwijs komen jullie van alles te weten over de hoofdstad van Europa. Vertrek met je gezin op avontuur, verzamel tips en vind de schat. Profiteer van de voordelen en bezoek tal toeristische attracties.
 
 
 
 

 

 

Musea & attracties

 

 

Mini-Europe

Bruparck • 1020 BRUSSEL (Metro: lijn 6 / station Heysel)
T (0)2 478 05 50
www.minieurope.be

Mini-Europa aan de voet van het Atomium is het enige park waarin u op enkele uren tijd doorheen Europa reist. Een tocht die u nergens anders kunt maken.

Flaneer door de typische straten van de mooiste steden van het Oude Continent. Het onvergelijkbare klokkenspel van de Big Ben ontvangt u in het hart van Londen. De gondels en mandolines laten u kennismaken met de charmes van Venetië. Volg de TGV van Parijs tot aan het andere eind van Frankrijk. Bedien zelf de animaties: uitbarsting van de Vesuvius, de val van de Berlijnse muur, de stierengevechten in Sevilla en nog veel meer...
In het totaal wachten u 300 maquettes en sites in een nieuwe, ongeëvenaarde uitvoering. Bezoek ook onze Europese ruimte met tal van interactieve multimediaspellen.

 

> Ontdek hier de prijs van een combiticket Atomium & Mini-Europe.

 

 

Planète Chocolat

Lombardstraat 24 • 1000 BRUSSEL
T (0)2 511 07 55
www.planetechocolat.com
 

Planète Chocolat is een artisanale Belgische Chocolaterie gelegen in het hart van Brussel vlakbij de bekende Manneken Pis en de Grote Markt.
 
Chocolade wordt hier sinds 1991 op de traditionele wijze gemaakt door een team van gepassioneerde chocolatiers, die met hun creativiteit spelen om de heerlijke smaak van Belgische chocolade met nieuwe vormen te verenigen. 
Onze ambitie is om de plaats van de kunst in voedsel te verdedigen. Het is een vergankelijke kunst, die desondanks voortdurend gereproduceerd wordt. De smaak geniet al een prestigieus imago in België, en wij vinden dat hetzelfde moet gelden voor de vorm. Daarom hebben wij de beslissing genomen om onze pralines door Belgische artiesten te laten ontwerpen. Op die manier worden deze kleine stukjes fijne Belgische chocolade ware ambassadeurs voor België in het buitenland. Goede chocolade is Belgisch. Zonder twijfel. Goede chocolade is een kunst. Definitief.

 

Museum voor Natuurwetenschappen

Vautierstraat 29 • 1000 BRUSSEL
T (0)2 627 42 38 (24h/24) / (0)2 627 42 11
www.natuurwetenschappen.be

Als u het museum wilt ontdekken, mis dan zeker de meesterwerken niet: de prehistorische hagedissen van Bernissart. Ze zijn geïnstalleerd in een nieuwe, volledig gerenoveerde en prachtig ingerichte zaal en zijn prachtiger dan ooit tevoren. Dat geldt ook voor de zaal ‘de mens en de mammoet’, een tentoonstelling over de evolutie van de mens in onze streken sinds de laatste ijstijd.
> De zaal met zoogdieren geeft u een overzicht van de huidige zoogdieren en verdwenen soorten en vertelt waarom deze dieren zo bijzonder zijn. Neem vervolgens de gang van de Polen en ontdek aan beide zijden uitleg over de Noordpool en Zuidpool.

> Ontdek daarna de zeedieren in de walviszaal. Naast majestueuze walvissen vindt u er eveneens dolfijnen, walrussen, lamantijnen, zeekalveren, enz. Een deel van de zaal is ook gewijd aan walvissen in de economie en de offers die daarvoor worden gemaakt. De zaal met schelpdieren omvat niet alleen een schitterende collectie schaal- en schelpdieren maar ook een tropisch aquarium en een complete presentatie van de minst geëvolueerde ongewervelde dieren.

> In een andere zaal kunt u op een interactieve manier het waterleven van de Noordzee en de Belgische kuststreek ontdekken.

> Ongeveer 80% van de gekende diersoorten zijn insecten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het museum er een volledige zaal aan wijdt! De insectenzaal geeft u inzicht in het fascinerende leven van insecten maar ook spinnen en schaaldieren. Na een bezoek aan deze zaal weet u alles over deze kleine beestjes en kunt u ze oog in oog gaan bekijken in het vivarium: vogelspinnen, sprinkhanen, duizendpoten en kakkerlakken allerhande wacht u op!

> De mineralenzaal schittert door de aanwezigheid van diverse kristallen, edelstenen, meteorieten en onschatbare stalen van maandsteen. Kom er de eigenschappen ontdekken die elk gesteente zo uniek maken. U wil meer weten over dieren in de stad?

> Dan laat de tentoonstelling ‘Beestige Buren’ u kennismaken met dieren die in de stad leven. Een safari die de allerkleinsten niet licht zullen vergeten!

 

Huis van de jeugdliteratuur "Le Wolf"

Activiteiten met de school, stages te Brussel

Violettestraat 18/20 • 1000 BRUSSEL
T (0)2 512 12 30
www.lewolf.be

Le Wolf, een nieuwe magische plek gewijd aan kinderen en de grote namen uit de jeugdliteratuur biedt tentoonstellingen, ontmoetingen, workshops voor scholen en gezinnen, een verhalenjukebox, een ongewone bibliotheek, de Winkel van de Wolf om met het gedroomde boek naar huis te gaan en Roodkapjes eetzaal voor de wafeltjes van Grootmoeder.
> Onder begeleiding van gediplomeerde leidsters luistert u naar verhalen over reuzen en wolven, maakt u accordeonboeken, prinsessentaartjes en scènes geïnspireerd op de bekendste verhalen. Dankzij de uitzonderlijke ligging op een boogscheut van de Grote Markt van Brussel kunt u de kinderen daarna meenemen om een van de mooiste plaatsen ter wereld te bezoeken.
> Om de kinderen een bijzondere kijk op Brussel te geven, stellen we scholen voor om een bezoek aan Le Wolf te combineren met een bezoek aan het Atomium en de Grote Markt.

 

Magritte Museum

Koningsplein • 1000 BRUSSEL
T (0)2 508 32 11
www.musee-magritte-museum.be

In het gebouw van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België kunnen bezoekers op 2.500 m² het Magrittemuseum ontdekken in het hartje van Brussel op het Koningsplein. 

 

Museum voor Oude Kunst - Koninklijke Musea voor Schone Kunsten


Regentschapsstraat 3 • 1000 BRUSSEL
T (0)2 508 32 11
www.fine-arts-museum.be
 
Het Museum voor Oude Kunst bevat een enorme collectie schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van de 15e tot 18e eeuw.
De collectie is opgebouwd rond een kern gevormd door kunstwerken die de revolutionairen op het einde van de 18e in beslag genomen hadden of die afkomstig waren uit de depots van de Franse Staat.
Door de jaren heen werd dit oorspronkelijke bestand onophoudelijk aangevuld met aankopen maar ook met schenkingen en legaten van talloze mecenassen.

 

Het Museum voor Moderne kunst – Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Koningsplein 1-2 • 1000 BRUSSEL
T (0)2 508 32 11
www.fine-arts-museum.be

 

Deze afdeling bezit kunstwerken vanaf het einde van de XVIIIe eeuw tot de hedendaagse kunst: schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen. Het situeert zich in de logische opvolging van de artistieke evolutie die in het Museum voor Oude Kunst aanvangt.

 

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis 

 

Jubelpark 10 • 1000 BRUSEL
T (0)2 741 72 11
www.kmkg-mrah.be

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis brengen materiële getuigen van diverse beschavingen samen, met uitzondering van Zwart Afrika. De musea tellen vier afdelingen: nationale archeologie, Oudheid, niet-Europese beschavingen en Europese sierkunsten.

 

Muziekinstrumentenmuseum - MIM

Hofberg 2 • 1000 BRUSSEL
T (0)2 545 01 30
www.mim.fgov.be

Dit schitterende museum is ondergebracht in de oude Art Nouveau-gebouwen van Old England en is een van de mooiste collecties instrumenten ter wereld. Op vier verdiepingen brengt de tentoonstelling bijna 1200 oude en eigentijdse instrumenten samen in een kader dat auditieve en visuele dimensies combineert met technologische instrumenten zoals informatiepalen en interactieve klankruimtes.

 

 

 

 

 
NL . FR . EN