Auteursrechten

 

 

Het beeld van het Atomium is beschermd en mag slechts in bepaalde omstandigheden worden gebruikt.

Het beeld van het Atomium, werd in zijn tijd beschermd door zijn ontwerper, wijlen André Waterkeyn, en heeft een grote symbolische waarde. De vzw Atomium ziet erop toe dat dit beeld niet wordt vervalst, vervormd of misbruikt in een negatieve context (racistische, antidemocratische slagzinnen, enz.).


De rechten worden beheerd door SABAM en door de vzw Atomium, die door M. André Waterkeyn voor zijn dood en nu door zijn rechthebbenden zijn aangeduid. Elk gebruik van de afbeelding van het Atomium moet daarom voor publicatie worden voorgelegd aan de vzw.


Naargelang het gaat om toepassingen met een cultureel, pedagogisch of strikt commercieel oogmerk worden verschillende tarieven toegepast.

Toch mag het beeld van het Atomium in bepaalde gevallen gratis worden gebruikt.

>>> Dat geldt namelijk voor foto's genomen door particulieren die op private websites, sociale netwerksites en blogs zonder winstoogmerk zijn geplaatst.


Conform de wetgeving lopen de gebruiksrechten op het beeld van het Atomium op natuurlijke wijze af op 1 januari 2076, op de zeventigste verjaardag van de dood van André Waterkeyn.

Voor bijkomende inlichtingen: inge vaneycken atomium be en contact sabam be.

 
NL . FR . EN . DE