Rockgrowth Atomium
 
Dit is geen tentoonstelling met een specifiek thema en ook geen retrospectieve. Ik wilde een belevenis creëren, een interactie tussen het Atomium, de ruimte rondom en het publiek. 
 
De drie standbeelden buiten op het plein kijken uit over het Atomium en verbinden de 2 reusachtige zitbanken. 
 
Het monumentale RockGrowth, hier voor het eerst in een gekleurde versie met reflecterende uiteinden, wordt geflankeerd door een Crater en een RockStone. Deze trilogie van beeldhouwwerken brengt een visueel en emotioneel verhaal over de evolutie van mijn werk: van de opake massa van de RockStoneBlast en de CraterRed die handelt over interne gevoelens en transparantie, tot de monumentale RockGrowth ... Een traject naar een onbegrensde expansie.  Zoals het visuele aspect van het Atomium gaat dit werk ook over ontwikkeling, groei, vreugde en energie. 
 
De tentoonstelling bestaat uit verschillende delen op verschillende locaties in het Atomium: buiten bevindt zich het grootste deel van de tentoonstelling en binnen is er een deels suggestief en deels verklarend werk.
 
Het gedeelte binnen begint aan de receptie, waar mensen enige tijd doorbrengen voor ze het Atomium zelf bezoeken. De 3 grote vitrines bevatten een selectie van kleine beeldhouwwerkjes, schilderijen en andere elementen. Het geheel biedt een ruimer zicht op mijn werk aan de hand van uiteenlopende materialen en uitdrukkingsmiddelen. In een andere, kleinere vitrine wordt het creatieproces en de "making of" van RockGrowth voorgesteld. 
Geniet ervan!
 

 

 

  

 

Bereid uw bezoek voor

 

  • Download de applicatie op uw smartphone [bezoek met commentaar]: www.cloudguide.me/atomium
  • Download hier de algemene voorstellingsbrochure van het Atomium - seizoen 2019 [ook beschikbaar : ES - IT - PT - RU]
  • Download hier de folder met de tijdelijke tentoonstellingen van het ADAM - Brussels Design Museum [seizoen 2019] 
  • Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]
  • Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

 
 
 
 
NL . FR . EN