Expo 58 (verzamel-dvd + boek)

 

Expo 58 door de ogen van mensen die hun tijd gefascineerd observeerden en filmden. Centraal op de fotoís staat het Atomium, het symbool van Expo 58 maar ook van het nieuwe atoomtijdperk.


De dvd bevat elf reportages en documentaires van de cineasten Paul Flon, Paul Haesaerts en Gaston Schoukens maar ook van amateur-cineasten zoals Maurice LefËvre evenals bijdragen van andere regisseurs die anoniem zijn gebleven.


In het boekje vindt u bijdragen van Marc Reynebeau, Diane Hennebert, Rika Devos, Mil De Kooning en Johanna Kint, die de films op de dvd bespreken en terug in hun context plaatsen.

Drietalige dvd Nederlands - Frans - Engels / Ondertitels en navigatie in drie talen Nederlands - Frans - Engels / Collectie: De dvdís van het Koninklijk Belgisch Filmarchief, 2006.

Verkoopprijs: €19

 

Expotopia. De Belgische wereldtentoonstellingen (verzamel-dvd + boekje)
 

De Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958 was een belangrijk moment in de naoorlogse Belgische geschiedenis. Het was een ode aan de utopische moderniteit die met behulp van nieuwe technologieÎn vrede en verzoening zou brengen op aarde. BelgiÎ organiseerde verscheidene wereldtentoonstellingen in de loop van de twintigste eeuw: voor Expo 58 waren er al de wereldtentoonstelling van Brussel in 1935, die van Antwerpen en Luik in 1930, die van Gent in 1913 en die van Brussel in 1910. De mix van futurisme, exotisme en traditionalisme stond centraal bij elk van die tentoonstellingen, die zich opwierpen als de spiegel op hun tijd, met inbegrip van dromen, obsessies en angst. Vanaf 1910 werden die momentopnames vastgelegd door de meest uiteenlopende cineasten.

151 minuten / alle zones / verzamel-dvd + boekje van 83 pagina's / talen: Nederlands - Frans / Navigatie in het Nederlands, Frans en Engels / Ondertitels in het Nederlands, Frans en Engels / Collectie: De dvd's van het Koninklijk Belgisch Filmarchief.

Verkoopprijs: €19

 

Bereid uw bezoek voor

 

  • Download de applicatie op uw smartphone [bezoek met commentaar]: www.cloudguide.me/atomium
  • Download hier de algemene voorstellingsbrochure van het Atomium - seizoen 2019 [ook beschikbaar : ES - IT - PT - RU]
  • Download hier de folder met de tijdelijke tentoonstellingen van het ADAM - Brussels Design Museum [seizoen 2019] 
  • Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]
  • Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

 
NL . FR . EN