Bruxelles Bonheur • Brussel Plezier • Brussels Happiness • Brüssel Glück

 

 

Net als de meeste bouwwerken van Expo 58 zou het Atomium na afloop van de wereldtentoonstelling van 1958 snel terug worden afgebroken. Maar door het onmiddellijke succes en de grote populariteit werd de afbraak keer op keer uitgesteld. Het monument groeide uit tot een kernelement in het Brusselse patrimonium en van afbraak is al lang geen sprake meer.

Mettertijd is de band tussen het Atomium en zijn geboortestad alleen maar sterker geworden. Wat zou Brussel zijn zonder het Atomium? En vice versa? Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vandaag de dag is zowel het Atomium als Brussel zelf synoniem voor levensvreugde en geluk. Het eerste door plaats te bieden aan tal van populaire evenementen (bals, concerten, wandel- en fietstochten, death ride, vuurwerk, enz.) en de tweede door zich een plaats toe te eigenen in de top twintig van aangenaamste woonsteden ter wereld.


De creatie van het label Brussel Plezier was voor ons een manier om de intieme band tussen het Atomium en de Hoofdstad van Europa terug aan te halen: twee plaatsen waar het goed leven is en waar men nieuwe sensaties kan ontdekken.
 

Die voorliefde voor het meest Belgische van alle gebouwen is sterker dan ooit en helpt het Atomium om zijn positie als meest bezochte toeristische attractie van de hoofdstad te behouden.


Hoewel de kaap van de 4.000 bezoekers per dag in 2008 regelmatig werd overschreden, werd het absolute record gevestigd op 17 augustus 2008, met 4.700 bezoekers op een dag tijd.

 
NL . FR . EN