Omwille van een technisch defect, moeten we u spijtig genoeg mededelen dat er momenteel geen lift is die naar de bovenste bol gaat [panorama en restaurant].
 
Ter compensatie geven we u een gratis inkomkaart voor het ADAM [Brussels Design Museum, op 150 m van het Atomium], evenals een korting op de toegangsprijs voor het Atomium.
 
We hopen dat het defect snel herstelt kan worden. Gelieve ons voor dit ongemak te willen verontschuldigen.
 

 

Beperkt bezoek: wegens jaarlijks onderhoud aan de lift zal de bovenste bol (panorama & restaurant) niet toegankelijk zijn van 22 januari tot en met 2 februari 2018.
Gelieve ons hiervoor te willen verontschuldigen. 
 
>>> De vier andere bollen [6 niveaus] blijven toegankelijk en de inkomprijzen worden tijdens die periode aangepast.
 

 

Gratis bezoek met commentaar: naar het model van een audiogids,  geeft de applicatie CloudGuide-Atomium de bezoekers met een smartphone [iPhone & Android] informatie tijdens het parcours.

>>> gratis
Meer info >>>

 

In het hele gebouw: een unieke architectuur die met de nodige humor esthetisch lef aan technische beheersing koppelt.

 

Meer info >>>

 

Hoogste bol: met zijn hoogte van 92 meter biedt deze bol een even uniek als boeiend uitzicht over de stad Brussel. Bij helder weer reikt het zicht tot in Antwerpen en ziet men duidelijk de kathedraal en de haveninstallaties.

 

Meer infos >>>

 

Permanente tentoonstelling: Atomium. Van symbool naar icoon.

Op drie niveaus: basisbol (niveaus 1 & 2) + panorama (niveau 7).

 

 

 

Meer info >>>

 

Tijdelijke tentoonstellingMAGRITTE. Atomium meets Surrealism. 50 jaar na het overlijden van René Magritte, internationaal bekend en icoon van het Belgisch surrealisme,  brengt het  Atomium een unieke hommage aan Magritte. 

Beleef, interpreteer en onderga de surreële wereld van Belgiës grootste kunstenaar. Maak kennis met de verborgen boodschap achter de kunstwerken, ontdek buitengewone decors en geniet van  de meesterwerken van René Magritte. 
>>> 21.09.2017 - 10.09.2018
 

Meer info >>>

 

Kinderatelier in het kader van de tentoonstelling MAGRITTE: kom samen met een gids de objecten van René Magritte ontdekken, beleef in 3D zijn beeldenwereld, dompel je onder in de surreële sfeer en maak je vertrouwd met zijn citaten en zijn bevreemdende motieven. Achteraf probeer je het uit in een creatief werkje. Klaar voor een Magrittiaans avontuur?
>>> 21.09.2017-10.09.2018
 

 

Bereid uw bezoek voor

 

 • Download de applicatie op uw smartphone [bezoek met commentaar]: www.cloudguide.me/atomium
 • Download hier de algemene voorstellingsbrochure van het Atomium - seizoen 2017 [ook beschikbaar: ES - IT - PT - RU]
 • Download hier het plan van het bezoek 
 • Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]
 • Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

Combiticket Atomium + ADAM (Brussels Design Museum): ontdek het nieuwe museum en kunstencentrum in Brussel, gewijd aan design en kunst uit de XXe eeuw tot vandaag, vlakbij het Atomium.

 

U kan dus met een combi-ticket aan een voordelige prijs de twee instellingen bezoeken.


Tarieven >>>

 

Combiticket Atomium + Mini-Europe: ontdek de mooiste plekjes van Europa! Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europa, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht die u nergens anders kan maken.

 

U kan dus met een combi-ticket aan een voordelige prijs de twee attracties bezoeken.

Tarieven >>>

 

Combiticket Atomium + Mini-Europe + Océade: het Heizelplateau wordt een echte cultuur-en ontspanningsbestemming. Bezoek het Atomium, geniet nadien van Mini-Europe (aan de voet van het Atomium) en neem dan een duik in het zwembad van Oceade (buur van Mini-Europe). Durf je van alle glijbanen? Dat alles aan een voordeeltarief.

 

Tarieven >>>

 

Samenwerking Atomium + Train World [Brussel].
 • Uw ticket van Train World geeft recht op een korting aan de kassa van het Atomium. Bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] ontvangt u het groepstarief.
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op het groepstarief bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van Train World.
 • Directe verbinding tussen de 2 attracties: 10min. met tram 7 [Heizel > Princ. Elisabeth]
 

 

Samenwerking Atomium + City Runs.
Bezoek Brussel al joggend met onze partner City Runs en ontdek onze mooie hoofdstad samen met een gids. Verschillende formules mogelijk.
 • Geef uw City Runs voucher aan de kassa van het Atomium en geniet van een korting van €2 bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief].
 
 

 

Nieuw: jouw verjaardagsfeest in het Atomium ! Organiseer een (re)creatieve verjaardag voor uw kind in het Atomium. 
 • Concept: een ludiek bezoek aan de lopende tijdelijke tentoonstelling, gevolgd door een knutselworkshop waarin elk kind een kleine maquette maakt.
 • Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
 

 

Toekomstige tentoonstellingen

 

 

 • ID#2018 >>>  21.09.2018 - 2019

 

Meer info >>>

 
NL . FR . EN