Beperkt bezoek: wegens jaarlijks onderhoud aan de lift zal de bovenste bol (panorama & restaurant) niet toegankelijk zijn van 23 januari tot en met 3 februari 2017.
Gelieve ons hiervoor te willen verontschuldigen. 
 
>>> De vier andere bollen [6 niveaus] blijven toegankelijk en de inkomprijzen worden tijdens die periode aangepast.
 
 

 

Wegens veiligheidsredenen worden de bezoekers verzocht om rugzakken en reistassen in de lockers aan de ticketbalie op te bergen. Ze zijn niet toegelaten in het Atomium.


De directie dankt u voor uw medewerking.

Combiticket Atomium + ADAM (Art & Design Atomium Museum): ontdek het nieuwe museum en kunstencentrum in Brussel, gewijd aan design en kunst uit de XXe eeuw tot vandaag, vlakbij het Atomium.

 

U kan dus met een combi-ticket aan een voordelige prijs de twee instellingen bezoeken.


Tarieven >>>

 

Combiticket Atomium + Mini-Europe: ontdek de mooiste plekjes van Europa! Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europa, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht die u nergens anders kan maken.

 

U kan dus met een combi-ticket aan een voordelige prijs de twee attracties bezoeken.

Tarieven [heropening van Mini-Europe op 11.03.2017] >>>

 

Combiticket Atomium + Mini-Europe + Océade: het Heizelplateau wordt een echte cultuur-en ontspanningsbestemming. Bezoek het Atomium, geniet nadien van Mini-Europe (aan de voet van het Atomium) en neem dan een duik in het zwembad van Oceade (buur van Mini-Europe). Durf je van alle glijbanen? Dat alles aan een voordeeltarief.

 

Tarieven [heropening van Mini-Europe + Océade op 11.03.2017] >>>

 

Samenwerking Atomium + Train World [Brussel].
 • Uw ticket van Train World geeft recht op een korting aan de kassa van het Atomium. Bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] ontvangt u het groepstarief.
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op het groepstarief bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van Train World.
 • Directe verbinding tussen de 2 attracties: 10min. met tram 7 [Heizel > Princ. Elisabeth]
 

 

Samenwerking Atomium + Grand-Hornu [CID].
 • Uw ticket van Grand-Hornu [CID] geeft recht op €2 korting aan de kassa van het Atomium bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief].
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op een korting van €2 bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van Grand-Hornu [CID].
 

 

Samenwerking Atomium + Museum van Elsene.
 • Uw ticket van het Museum van Elsene geeft recht op €2 korting aan de kassa van het Atomium bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief].
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op een korting van €2 bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van het Museum van Elsene.
 

 

Samenwerking Atomium + Design Museum Gent.
 • Uw ticket van het Design Museum Gent geeft recht op €2 korting aan de kassa van het Atomium bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief].
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op een korting van €2 bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van het Design Museum Gent.
 

 

Nieuw: jouw verjaardagsfeest in het Atomium ! Organiseer een (re)creatieve verjaardag voor uw kind in het Atomium. 
 • Concept: een ludiek bezoek aan de lopende tijdelijke tentoonstelling, gevolgd door een knutselworkshop waarin elk kind een kleine maquette maakt.
 • Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
 

 

In het hele gebouw: een unieke architectuur die met de nodige humor esthetisch lef aan technische beheersing koppelt.

 

Meer info >>>

 

Hoogste bol: met zijn hoogte van 92 meter biedt deze bol een even uniek als boeiend uitzicht over de stad Brussel. Bij helder weer reikt het zicht tot in Antwerpen en ziet men duidelijk de kathedraal en de haveninstallaties.

 

Meer infos >>>

 

Permanente tentoonstelling: Atomium. Van symbool naar icoon.

Op drie niveaus: basisbol (niveaus 1 & 2) + panorama (niveau 7).

 

 

 

Meer info >>>

 

Tijdelijke tentoonstelling: SABENA. Glamour reizenIn tijden van low cost zouden we bijna vergeten hoe het was om te reizen in een tijd waarin vliegen behoorde tot de top van de glamourSABENA behoorde tientallen jaren tot de top van de luchtvaartmaatschappijen die zoveel dromen werkelijkheid maakten. Hun slogan U bent in goede handen beloofde dat transport gelijk was aan comfort.

De tentoonstelling SABENA. Glamour reizen neemt u mee in de gezellige en betoverende wereld van SABENA, de Belgian World Airlines
>>> 24.11.2016 - 09.10.2017
 

Meer info >>>

 

Bereid uw bezoek voor

 

>>> download uw bezoekersgids: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans

>>> download hier het plan van het bezoek

>>> download hier de folder met de algemene voorstelling van het Atomium Seizoen 2015 [ook beschikbaar: ES - IT - PT - RU]

>>> download hier de folder met de tijdelijke tentoonstellingen [seizoen 2015]

>>> download hier de folder met de ontdekkingsateliers voor kinderen [seizoen 2015]

>>> download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]

>>> download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

Kinderbol: tijdens de week kunnen scholieren hier logeren en een onvergetelijke nacht doorbrengen in de regenmoleculen van de bol. Enkel op reservatie.


Meer info >>>

Shop: Leuke en originele Atomiumsouvenirs te vinden onze shop. Voor elk wat wils, een Atomium in miniatuur, een leuke balpen (het Atomium beweegt?), een spelletje. Natuurlijk vind je ook een selectie voorwerpen en boeken met betrekking tot de fifities en de lopende tentoonstellingen in onze rekken.

 

>>> De souvenirwinkel van het Atomium is vrij toegankelijk voor iedereen en bevindt zich op het gelijkvloers.

 

 

Meer info >>>

 
NL . FR . EN