Gratis bezoek met commentaar: naar het model van een audiogids,  geeft de applicatie CloudGuide-Atomium de bezoekers met een smartphone [iPhone & Android] informatie tijdens het parcours.

>>> gratis
Meer info >>>

 

In het hele gebouw: een unieke architectuur die met de nodige humor esthetisch lef aan technische beheersing koppelt.

 

Meer info >>>

 

Hoogste bol: met zijn hoogte van 92 meter biedt deze bol een even uniek als boeiend uitzicht over de stad Brussel. Bij helder weer reikt het zicht tot in Antwerpen en ziet men duidelijk de kathedraal en de haveninstallaties.

 

Meer infos >>>

 

Permanente tentoonstelling: Atomium. Van symbool naar icoon.

Op drie niveaus: basisbol (niveaus 1 & 2) + panorama (niveau 7).

 

 

 

Meer info >>>

 

Tijdelijke tentoonstelling: SABENA. Glamour reizenIn tijden van low cost zouden we bijna vergeten hoe het was om te reizen in een tijd waarin vliegen behoorde tot de top van de glamourSABENA behoorde tientallen jaren tot de top van de luchtvaartmaatschappijen die zoveel dromen werkelijkheid maakten. Hun slogan U bent in goede handen beloofde dat transport gelijk was aan comfort.

De tentoonstelling SABENA. Glamour reizen neemt u mee in de gezellige en betoverende wereld van SABENA, de Belgian World Airlines
>>> 24.11.2016 - 09.10.2017
 

Meer info >>>

 

Bereid uw bezoek voor

 

 • Download de applicatie op uw smartphone [bezoek met commentaar]: www.cloudguide.me/atomium
 • Download hier de algemene voorstellingsbrochure van het Atomium - seizoen 2017 [ook beschikbaar: ES - IT - PT - RU]
 • Download hier het plan van het bezoek 
 • Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]
 • Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

Combiticket Atomium + ADAM (Art & Design Atomium Museum): ontdek het nieuwe museum en kunstencentrum in Brussel, gewijd aan design en kunst uit de XXe eeuw tot vandaag, vlakbij het Atomium.

 

U kan dus met een combi-ticket aan een voordelige prijs de twee instellingen bezoeken.


Tarieven >>>

 

Combiticket Atomium + Mini-Europe: ontdek de mooiste plekjes van Europa! Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europa, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht die u nergens anders kan maken.

 

U kan dus met een combi-ticket aan een voordelige prijs de twee attracties bezoeken.

Tarieven >>>

 

Combiticket Atomium + Mini-Europe + Océade: het Heizelplateau wordt een echte cultuur-en ontspanningsbestemming. Bezoek het Atomium, geniet nadien van Mini-Europe (aan de voet van het Atomium) en neem dan een duik in het zwembad van Oceade (buur van Mini-Europe). Durf je van alle glijbanen? Dat alles aan een voordeeltarief.

 

Tarieven >>>

 

Samenwerking Atomium + Expo Dino World [Heizel - Brussel].
 • Uw ticket van Expo Dino World geeft recht op een korting aan de kassa van het Atomium. Bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] ontvangt u het groepstarief.
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op het groepstarief bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van Expo Dino World.
 
 

 

Samenwerking Atomium + Train World [Brussel].
 • Uw ticket van Train World geeft recht op een korting aan de kassa van het Atomium. Bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] ontvangt u het groepstarief.
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op het groepstarief bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van Train World.
 • Directe verbinding tussen de 2 attracties: 10min. met tram 7 [Heizel > Princ. Elisabeth]
 

 

Nieuw: jouw verjaardagsfeest in het Atomium ! Organiseer een (re)creatieve verjaardag voor uw kind in het Atomium. 
 • Concept: een ludiek bezoek aan de lopende tijdelijke tentoonstelling, gevolgd door een knutselworkshop waarin elk kind een kleine maquette maakt.
 • Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
 

 

Toekomstige tentoonstellingen

 

 

 • Magritte. Atomium meets Surrealism >>>  21.09.2017 - 2018

 

Meer info >>>

 

 
NL . FR . EN