Beperkt bezoek: wegens de montage en demontage van onze tentoonstelling is van 10 tot en met 20 september 2018 de bol van de tijdelijke tentoonstellingen niet toegankelijk (niveaus 3 en 4). Gelieve ons hiervoor te willen verontschuldigen. 
 
>>> De permanente tentoonstelling (niveaus 1 en 2), de centrale bol (niveau 5), het panorama 360° (niveau 7), het uitkijkpunt (niveau 6) en het panoramisch restaurant (niveau 8) blijven toegankelijk.
 
 

 

In 2018 viert het Atomium zijn 60ste verjaardag.
De gelegenheid voor hét symbool van Brussel om onder de noemer Galaxy 58 drie tijdelijke tentoonstellingen te organiseren (waarvan er twee plaatsvinden in het ADAM - Brussels Design Museum, op 150 m van het Atomium) die gewijd zijn aan Expo 58. 

Om het bezoek aan alle tentoonstellingen te vergemakkelijken geeft het inkomticket voor het Atomium automatisch toegang tot het ADAM - Brussels Design Museum
 

 

Gratis bezoek met commentaar: naar het model van een audiogids,  geeft de applicatie CloudGuide-Atomium de bezoekers met een smartphone [iPhone & Android] informatie tijdens het parcours.

>>> gratis
Meer info >>>

 

In het hele gebouw: een unieke architectuur die met de nodige humor esthetisch lef aan technische beheersing koppelt.

 

Meer info >>>

 

Hoogste bol: met zijn hoogte van 92 meter biedt deze bol een even uniek als boeiend uitzicht over de stad Brussel. Bij helder weer reikt het zicht tot in Antwerpen en ziet men duidelijk de kathedraal en de haveninstallaties.

 

Meer infos >>>

 

Permanente tentoonstelling: Atomium. Van symbool naar icoon.

Op drie niveaus: basisbol (niveaus 1 & 2) + panorama (niveau 7).

 

 

 

Meer info >>>

 

Tijdelijke tentoonstelling: People of 58. Talrijke documenten, video’s, foto’s,  voorwerpen en kostuums, waarvan een groot deel nog nooit gepubliceerd werd : deze uitbreiding van de permanente tentoonstelling is meer gewijd aan de mensen die deel uitmaakten van de Expo 58 en de ervaringen van toen.  
>>> 23.03.2018 - 20.01.2019

 

Meer info >>> 

 

Kinderatelier in het kader van de tentoonstelling MAGRITTE: kom samen met een gids de objecten van René Magritte ontdekken, beleef in 3D zijn beeldenwereld, dompel je onder in de surreële sfeer en maak je vertrouwd met zijn citaten en zijn bevreemdende motieven. Achteraf probeer je het uit in een creatief werkje. Klaar voor een Magrittiaans avontuur?
>>> 21.09.2017-10.09.2018
 

 

Bereid uw bezoek voor

 

 • Download de applicatie op uw smartphone [bezoek met commentaar]: www.cloudguide.me/atomium
 • Download hier de algemene voorstellingsbrochure van het Atomium - seizoen 2018 [ook beschikbaar : ES - IT - PT - RU]
 • Download hier de folder met de tijdelijke tentoonstellingen van het ADAM - Brussels Design Museum [seizoen 2018] 
 • Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]
 • Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

Samenwerking Atomium + Smurf Experience [Brussels Expo].
 • Uw ticket van Smurf Experience geeft recht op een korting aan de kassa van het Atomium. Bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] ontvangt u een korting van 2€.
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op een korting van 2€ bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van Smurf Experience.
 

 

Samenwerking Atomium + Train World [Brussel].
 • Uw ticket van Train World geeft recht op een korting aan de kassa van het Atomium. Bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] ontvangt u het groepstarief.
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op het groepstarief bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van Train World.
 • Directe verbinding tussen de 2 attracties: 10min. met tram 7 [Heizel > Princ. Elisabeth]
 

Samenwerking Atomium + City Runs.
Bezoek Brussel al joggend met onze partner City Runs en ontdek onze mooie hoofdstad samen met een gids. Verschillende formules mogelijk.
 • Geef uw City Runs voucher aan de kassa van het Atomium en geniet van een korting van €2 bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief].
 
 

 

Samenwerking Atomium + Grand-Hornu [CID].
 • Uw ticket van Grand-Hornu [CID] geeft recht op €2 korting aan de kassa van het Atomium bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief].
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op een korting van €2 bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van Grand-Hornu [CID].
 

 

Samenwerking Atomium + Design Museum Gent.
 • Uw ticket van het Design Museum Gent geeft recht op €2 korting aan de kassa van het Atomium bij aankoop van een individueel ticket [normaal tarief].
 • Uw Atomium ticket geeft u ook recht op een korting van €2 bij de aankoop van een individueel ticket [normaal tarief] aan de kassa van het Design Museum Gent.
 

 

Toekomstige tentoonstellingen

 

 

 • ID#2018 >>>  21.09.2018 - 2019

 

Meer info >>>

 
NL . FR . EN