Activiteiten 

 

 

Los van een bezoek aan het bouwwerk en de diverse tentoonstellingen biedt het Atomium ook een reeks manifestaties en speciale activiteiten.

 

Ze kaderen in de universele en futuristische geest van het Atomium en maken van het bouwwerk een van de populairste gebouwen van de hoofdstad.

 

>>> Download het pedagogisch dossier (18 pagina's) [versie leerling (6-12 jaar) / versie leerkracht].

 

 

De volledige agenda van onze activiteiten staat op Facebook.

 

 

 

60ste VERJAARDAG VAN HET ATOMIUM - A LOVE STORY SINCE 1958

 

In 2018 viert het Atomium zijn 60ste verjaardag. 


Naast een reeks evenementen die aan de voet van het gebouw of in het gebouw zelf worden georganiseerd, zal hét symbool van Brussel onder de noemer Galaxy 58 drie tijdelijke tentoonstellingen opzetten (waarvan er twee plaatsvinden in het ADAM - Brussels Design Museum, op 150 m van het Atomium) die gewijd zijn aan Expo 58 – het universele en luisterrijke evenement waarmee het allemaal begon.


Tijdens dit hele jubileumjaar geeft het inkomticket voor het Atomium automatisch toegang tot het ADAM - Brussels Design Museum, zodat iedereen alle tentoonstellingen kan zien en deze unieke pagina's van onze geschiedenis kan herbeleven.

 

UW GELEID BEZOEK RESERVEREN

 

 

Het Atomium viert haar 60ste verjaardag.
En elke Belg viert mee!

In 2018, kan elke Belg het Atomium (her)bezoeken aan een zeer voordelig tarief: 6€

Actie geldig enkel voor individuele bezoekers [< 20 personen].

 

Elke maand kunnen de bewoners van een bepaalde provincie van dit aanbod profiteren.

  • September: Limburg, Luik, Luxemburg
  • Oktober: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Henegouwen
  • November : Antwerpen, Namen
  • December: Brussels Hoofdstedelijk Gewest & Brabant

 

 

 

 

TENTOONSTELLINGEN

TRILOGIE GALAXY 58

 

 

PEOPLE OF 58 [Atomium]
Talrijke documenten, video’s, foto’s,  voorwerpen en kostuums, waarvan een groot deel nog nooit gepubliceerd werd : deze uitbreiding van de permanente tentoonstelling is meer gewijd aan de mensen die deel uitmaakten van de Expo 58 en de ervaringen van toen.  

 

>>> 23.03.2018 - 20.01.2019
Meer info >>>

 

GRAPHIC 58 [ADAM - Brussels Design Museum]
Het grafische universum van Expo 58 was zeer innovatief voor zijn tijd. Het Museum presenteert de belangrijkste bestanddelen van het grafisme, zoals de vormen, kleuren en texturen, en waarom deze zo’n effect in 1958 hadden. 
 
>>> 23.03.2018 - 13.01.2019
Meer info >>>

 

 

PODIUM 58 [ADAM - Brussels Design Museum]
In samenwerking met het Mode en Kant Museum te Brussel, illustreert deze tentoonstelling hoe elegant de bezoekers tijdens Expo 58 rondliepen aan de vooravond van de Swinging Sixties en in een snel veranderde wereld.
 
>>> 23.03.2018 - 19.08.2018
Meer info >>>

 

SmurfenavontuurOmdat zowel het Atomium als de Smurfen in 2018 hun 60ste verjaardag vieren, werken deze twee grote internationale iconen van België samen aan een uitzonderlijk jaar. Het Smurfenavontuur spant vanaf de opening in juni op de Heizelvlakte met het Atomium samen om een verlaagde prijs aan te bieden voor de talrijke gezinnen die beide willen bezoeken (afstand van 150m tussen beide locaties).
 
>>> vanaf 09.06.2018

 

 

 

ACTIVITEITEN & EVENEMENTEN

Rommelmarkt 58Meer dan 120 stands van verzamelaars zullen diverse objecten, souvenirs en vintagestukken aanbieden. Met speciale activiteiten voor kinderen, een terras, en een 1958-sfeer om met het gezin rond te snuffelen in dit stuk collectieve geheugen
 
>>> 28 & 29.04.2018
Site van Rommelmarkt 58 >>>
Eventpagina op Facebook >>>
Reserveer uw stand: +32 (0)486 402 003 >>>
 

 

Rock Around the Atomium12 internationale concerten op twee dagen, met een vintagemarkt, en de mooiste auto's en moto's uit deze tijd: dat is het programma van de 8ste editie van dit festival.

Het hele evenement is gratis! De perfecte gelegenheid om een gloeiend weekend vol prille rock te beleven en zich onder te dompelen in de sfeer van Expo 58 aan de voet van het Belgische gebouw par excellence!

Het event wordt georganiseerd in samenwerking met de vzw Brock'Xelles events, de stad Brussel, het Atomium en Classic 21.
>>> 05 & 06.05.2018
Site van Rock Around the Atomium >>>

 

Parade van oldtimersAl was het voor privé-vervoer of om bevoegden te vervoeren, om te leveren, om mee te rijden of om op te bouwen: alle gepresenteerde voertuigen zijn van 1958, waarvan enkele zelfs aanwezig waren op de Expo 58. 

De must see voor alle liefhebbers van mooie carrosserieën.

 
>>> 27.05.2018
Site van BFOV-FBVA >>>

 

VuurwerkGedurende de zomer wordt op 5 momenten het Atomium omgetoverd tot een uitzonderlijk decor voor prachtig vuurwerk. Op deze momenten blijven we zelfs wat langer open voor nocturnes.
Het eindejaarsvuurwerk op 31 december 2018 gaat ook bovendien ook door dichtbij het symbool van Brussel, de perfecte afsluiter van ons verjaardagsjaar. 
 
>>> 27.07 • 03.08 • 10.08 • 17.08 • 24.08.2018 
Site van Vuurkerk Laken >>>
 
 

 

Paviljoen Coucou BarAan de voet van het Atomium is de hele zomer het informatiepaviljoen Coucou Brussels aanwezig. De bezoekers zullen er informatiepanelen terugvinden over het toeristisch en cultureel aanbod in Brussel.
Toeristen en lokale bewoners worden ook uitgenodigd om een gezellig moment te delen met behulp van een verfrissend drankje of te ontspannen op de beschikbare ligstoelen. 
 
>>> 15.07-09.09.2018 [10u-20u]
Site van CouCou Bar >>>
 

 

Animatie Focus CircusGratis animatie voor het grote publiek met extra aandacht voor straat- en circusartiesten tijdens de zomerse weekenden, aan de voet van het Atomium, binnen het kader van het jaar focus CIRCUS.
 
>>> 20-22.07 & 15-19.08.2018
Site van focus CIRCUS >>> 

 
 

Atomium FestivalNa twee succesvolle edities stelt het Brussels collectief Deep In House een speciale versie voor van zijn openluchtevent: het Atomium Festival.
Twee podia, electro-muziek, helemaal gratis en toegankelijk voor iedereen. Dé gelegenheid voor de jongeren om op een muzikale manier de verjaardag van het Atomium te vieren.
 
>>> 08.09.2018 [14h-00h]
Site van Deep In House >>>

 

Distinguished Gentlemans RideKlassevol op de moto rijden voor een goed doel, dat is het idee van deze groep motorrijders die zich al sinds 2012 wereldwijd verzamelen, om fondsen te werven en het grote publiek te sensibiliseren over de gezondheid van mannen en wetenschappelijk onderzoek naar dit onderwerp.

Op 30 september, zal de Distinguished Gentlemans Ride paraderen rond het Atomium, met een ambitie die ons doet denken aan die van Expo 58: balans van de wereld voor een humaner wereld.

 
>>> 30.09.2018

 

Concert ter afsluiting [Orchestre Royal de Chambre de Wallonie]Ook het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie viert zijn 60ste verjaardag. In oktober wordt in de zaal Prigogine een uitzonderlijk concert gegeven door het beroemde kamerorkest dat stukken zal brengen uit de jaren van Expo 58.
 
>>> 06.10.2018

Interclassics BrusselsZestig jaar geleden vond de wereldtentoonstelling plaats op de Heizel in Brussel onder de naam Expo 58. Nu zestig jaar later kijken wij tijdens InterClassics Brussels, welke zal plaatsvinden van 16 tot en met 18 november 2018 in Brussels Expo, terug naar deze Expo 58 en vieren we dit jubileum middels een bijzondere expositie waarbij een unieke verzameling van auto’s uit het jaar 1958 gepresenteerd zullen worden, in samenwerking met de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV). 

 
>>> 16-17-18.11.2018

 

 

 

 

PRODUCTEN & SPECIALE ACTIES EXPO 58

Glimlach 58: een officieel stripverhaal voor de 60ste verjaardag van Expo 58Een geopolitieke thriller in het hart van de Wereldtentoonstelling van 1958!
Tekenaar Baudouin Deville roept met passie de typisch Brusselse sfeer op. Het stripverhaal is geschreven door geschiedkundige Patrick Weber en het avontuur is een perfect gedocumenteerd fictieverhaal.

En om de link tussen de 60ste verjaardag van het Atomium en de publicatie van het stripverhaal Glimlach 58 te versterken, zullen er afbeeldingen van de strip tentoongesteld worden aan de voet van het Atomium. Deze zullen te zien zijn van maart tot september 2018.

 

Het bier FLO 58 maakt zijn comeback ter gelegenheid van 60 jaar AtomiumDe brouwerij van Flobecq die in 58 een bier produceerde voor de Expo 58 brengt dit uitzonderlijke brouwsel opnieuw uit,  te ontdekken vanaf 23 maart 2018.
Met een aangename opvlieging combineert dit mythische bier op subtiele wijze traditie en moderniteit, zoals het Atomium, vandaag en 60 jaar geleden. 
Notities van smaak die vergelijkbaar zijn met die uit de jaren 50, terwijl ze 100% biologisch zijn, het is met dit liefdesverhaal dat de brouwmeester John Christian Kavakure van plan is te vernieuwen door de nostalgische personen van de Expo 58 te verleiden alsook de nieuwelingen.
 

 

Een Atomiumuurwerk van MeisterSingerDe beroemde firma MeisterSinger brengt in 2018 een uurwerk uit dat hulde brengt aan de 60 jaar van het meest Belgische van alle gebouwen. Verzamelaars zullen hun hart kunnen ophalen aan deze speciale editie, met een beperkte oplage van 60 exemplaren [model ED-BE18].

 

Lunch aan € 60  ter gelegenheid van 60 jaar AtomiumHet restaurant van het Atomium biedt van april tot december een uitzonderlijke lunch van 3 gangen aan voor € 60 naar aanleiding van 60 jaar Atomium. De gelegenheid om Belgische producten, schotels en wijnen te ontdekken.
Wie dit menu reserveert krijgt een bezoek aan het Atomium aangeboden.
 

 

Beleef en ontrafel de wereld van Magritte, en daag je fantasie uit!
Workshop in het kader van de tentoonstelling MAGRITTE - in samenwerking met de CIVA Stichting.
 
> Concept: kom samen met een gids de objecten van René Magritte ontdekken, beleef in 3D zijn beeldenwereld, dompel je onder in de surreële sfeer en maak je vertrouwd met zijn citaten en zijn bevreemdende motieven. Achteraf probeer je het uit in een creatief werkje. Klaar voor een Magrittiaans avontuur?
 
> Voor kinderen tussen 6 en 13 jaar [schoolgroepen - maximum aantal: 25 leerlingen].
 
> Datum: van 21.09.2017 tem 10.09.2018 [Maandag tot Vrijdag] 
> Duur: 3 uur [tussen 10u en 17u]
> Inschrijven verplicht: + 32 2 642 24 89 & kids civa brussels
> Prijs€350 / groep [ingang inbegrepen] 
 

Bereid uw bezoek voor

 

 

 


 

  • Download de applicatie op uw smartphone [bezoek met commentaar]: www.cloudguide.me/atomium
  • Download hier de algemene voorstellingsbrochure van het Atomium - seizoen 2018 [ook beschikbaar : ES - IT - PT - RU]
  • Download hier de folder met de tijdelijke tentoonstellingen van het ADAM - Brussels Design Museum [seizoen 2018] 
  • Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]
  • Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

 

 

 

Pedagogisch dossier

 

 

>>> Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]

 

 

 

 

 
 
>>> Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

 

 

 
NL . FR . EN