Activiteiten 

 

 

Los van een bezoek aan het bouwwerk en de diverse tentoonstellingen biedt het Atomium ook een reeks manifestaties en speciale activiteiten.

 

Ze kaderen in de universele en futuristische geest van het Atomium en maken van het bouwwerk een van de populairste gebouwen van de hoofdstad.

 

>>> Download het pedagogisch dossier (18 pagina's) [versie leerling (6-12 jaar) / versie leerkracht].

 

 

De volledige agenda van onze activiteiten staat op Facebook.

 

 

 

60ste VERJAARDAG VAN HET ATOMIUM - A LOVE STORY SINCE 1958

 

In 2018 viert het Atomium zijn 60ste verjaardag. 


Naast een reeks evenementen die aan de voet van het gebouw of in het gebouw zelf worden georganiseerd, zal hét symbool van Brussel onder de noemer Galaxy 58 drie tijdelijke tentoonstellingen opzetten (waarvan er twee plaatsvinden in het ADAM - Brussels Design Museum, op 150 m van het Atomium) die gewijd zijn aan Expo 58 – het universele en luisterrijke evenement waarmee het allemaal begon.


Tijdens dit hele jubileumjaar geeft het inkomticket voor het Atomium automatisch toegang tot het ADAM - Brussels Design Museum, zodat iedereen alle tentoonstellingen kan zien en deze unieke pagina's van onze geschiedenis kan herbeleven.

 

UW GELEID BEZOEK RESERVEREN

 

 

 

 

TENTOONSTELLINGEN

TRILOGIE GALAXY 58

 

 

PEOPLE OF 58 [Atomium]
Talrijke documenten, video’s, foto’s,  voorwerpen en kostuums, waarvan een groot deel nog nooit gepubliceerd werd : deze uitbreiding van de permanente tentoonstelling is meer gewijd aan de mensen die deel uitmaakten van de Expo 58 en de ervaringen van toen.  

 

>>> 23.03.2018 - 20.01.2019
Meer info >>>

 

GRAPHIC 58 [ADAM - Brussels Design Museum]
Het grafische universum van Expo 58 was zeer innovatief voor zijn tijd. Het Museum presenteert de belangrijkste bestanddelen van het grafisme, zoals de vormen, kleuren en texturen, en waarom deze zo’n effect in 1958 hadden. 
 
>>> 23.03.2018 - 13.01.2019
Meer info >>>

 

 

PODIUM 58 [ADAM - Brussels Design Museum]
In samenwerking met het Mode en Kant Museum te Brussel, illustreert deze tentoonstelling hoe elegant de bezoekers tijdens Expo 58 rondliepen aan de vooravond van de Swinging Sixties en in een snel veranderde wereld.
 
>>> 23.03.2018 - 19.08.2018
Meer info >>>

 

SmurfenavontuurOmdat zowel het Atomium als de Smurfen in 2018 hun 60ste verjaardag vieren, werken deze twee grote internationale iconen van België samen aan een uitzonderlijk jaar. Het Smurfenavontuur spant vanaf de opening in juni op de Heizelvlakte met het Atomium samen om een verlaagde prijs aan te bieden voor de talrijke gezinnen die beide willen bezoeken (afstand van 150m tussen beide locaties).
 
>>> vanaf 09.06.2018

 

 

 

PRODUCTEN & SPECIALE ACTIES EXPO 58

Glimlach 58: een officieel stripverhaal voor de 60ste verjaardag van Expo 58Een geopolitieke thriller in het hart van de Wereldtentoonstelling van 1958!
Tekenaar Baudouin Deville roept met passie de typisch Brusselse sfeer op. Het stripverhaal is geschreven door geschiedkundige Patrick Weber en het avontuur is een perfect gedocumenteerd fictieverhaal.

En om de link tussen de 60ste verjaardag van het Atomium en de publicatie van het stripverhaal Glimlach 58 te versterken, zullen er afbeeldingen van de strip tentoongesteld worden aan de voet van het Atomium. Deze zullen te zien zijn van maart tot september 2018.

 

Het bier FLO 58 maakt zijn comeback ter gelegenheid van 60 jaar AtomiumDe brouwerij van Flobecq die in 58 een bier produceerde voor de Expo 58 brengt dit uitzonderlijke brouwsel opnieuw uit,  te ontdekken vanaf 23 maart 2018.
Met een aangename opvlieging combineert dit mythische bier op subtiele wijze traditie en moderniteit, zoals het Atomium, vandaag en 60 jaar geleden. 
Notities van smaak die vergelijkbaar zijn met die uit de jaren 50, terwijl ze 100% biologisch zijn, het is met dit liefdesverhaal dat de brouwmeester John Christian Kavakure van plan is te vernieuwen door de nostalgische personen van de Expo 58 te verleiden alsook de nieuwelingen.
 

 

Een Atomiumuurwerk van MeisterSingerDe beroemde firma MeisterSinger brengt in 2018 een uurwerk uit dat hulde brengt aan de 60 jaar van het meest Belgische van alle gebouwen. Verzamelaars zullen hun hart kunnen ophalen aan deze speciale editie, met een beperkte oplage van 60 exemplaren [model ED-BE18].

 

Bereid uw bezoek voor

 

 

 


 

  • Download de applicatie op uw smartphone [bezoek met commentaar]: www.cloudguide.me/atomium
  • Download hier de algemene voorstellingsbrochure van het Atomium - seizoen 2018 [ook beschikbaar : ES - IT - PT - RU]
  • Download hier de folder met de tijdelijke tentoonstellingen van het ADAM - Brussels Design Museum [seizoen 2018] 
  • Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]
  • Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

 

 

 

Pedagogisch dossier

 

 

>>> Download hier het pedagogisch dossier [18 pagina's] voor de leerlingen [6-12 jaar]

 

 

 

 

 
 
>>> Download hier het pedagogisch dossier [20 pagina's] voor de leerkrachten

 

 

 

 

 
NL . FR . EN